Jongeren starten als sociaal ondernemer

IDCity: ‘Your City, Your Ideas’, een project van de Koning Boudewijnstichting, biedt jongeren tussen 16 en 25 de kans om hun verbindende idee voor hun stad in werkelijkheid om te zetten.

Drie Aalsterse projecten

De Aalsterse editie van IDCity kende drie laureaten die een budget van 5.000 euro kregen en ondersteuning door Urban Connector:

  • Naturnus: een initiatief waarbij boven een ecologische, bio-afbreekbare urne een boom wordt geplant, gekozen door de overledene. Het is tegelijk een troostrijk levend monument waar nabestaanden elkaar kunnen ontmoeten en dat groen brengt in de stad.
  • Padvinder : een mobiliteitsapp voor mensen met een beperking. Die doet meer dan je traject plannen. Bij problemen stelt die oplossingen voor op basis van realtime data van openbaarvervoersmaatschappijen. De thuisblijvers blijven via tracking op de hoogte of kunnen te hulp worden geroepen.
  • SMMT (Senioren mee met technologie) laat senioren kennismaken met nieuwe technologieën en helpt hen, met hulp van jongeren, op weg. SMMT wil workshops organiseren, en ook naar woonzorgcentra trekken.

Aanpak

De laureaten kregen twee jaar lang zowel inhoudelijke als persoonlijke coaching bij het realiseren van hun traject. We ondersteunden de jonge sociale ondernemers op verschillende vlakken: in hun persoonlijk groeitraject, in hun traject als ondernemer, bij projectmanagement en -planning, research naar hun doelgroep, …

Resultaat

  • De drie laureaten zetten stappen naar het ondernemerschap of zijn al zelfstandige.
  • Naturnus is als product gelanceerd tijdens de studies van Michiel.
  • SMMT werd door de Koning Boudewijnstichting naar voor gedragen als het voorbeeldproject voor Vlaanderen.
  • Alle IDCity-laureaten uit verschillende steden kregen de kans om Z.M. Koning Filip te ontmoeten die hen aanmoedigde om verder te kiezen voor sociaal ondernemen.

Factsheet

  • Opdrachtgever: Prins Filipsfonds (Koning Boudewijnstichting)
  • Partner: Multiple Hats.

Waarom kiezen voor
Urban Connector?

 

Bij ons krijg je geen klassieke of theoretische aanpak. We gaan meteen aan de slag met een creatieve mindset, gericht op echte resultaten en snelle acceptatie. Onze aanpak kijkt vooruit en brengt direct tastbare successen met zich mee.

Wil je weten hoe we voor jou het verschil kunnen maken?